2019 november

2019 novemberében az Olvass Anne L. Grennel kihívás kapcsán olvastam a könyvet, de ha nem lett volna kihívás könyv, akkor is sorra került volna. Imádom Sienna Cole könyveit. 

⭐⭐⭐⭐⭐

Azt hiszem, ezután a történet után kijelenthetem: Sienna Cole a kedvenc magyar krimiíróm. 

Sienna, ez a könyv mondjon bárki, bármit: fantasztikus! Nagyon jól felépített történet. 

Két szálon és, két idősíkon fut a történet, de sejtettem, mire egybeforrnak a szálak a feszültség a tetőfokára hág. Alig tudtam letenni. Imádtam, ahogy azt is, hogy sok minden az olvasó fantáziájára van bízva, de nem mindent fed el a köd. Élveztem, hogy a nyomozókkal együtt rakosgattam a puzzle darabokat. 

Az Elmejáték után nem tudtam, mire is számítsak, de nem csalódtam. Mike Marshall nagy kedvencem. A karaktere egyedi, izgalmas, tele szerethető vonásokkal. Örültem, hogy folytatódott a története, és hogy egyre jobban megismerhettem, de akinek ennél is jobban örültem az Miranda. 

Bővült a kör Nelson Wade-del, akinek a szerepe nem elhanyagolható ebben a kegyetlen játszmában. Wade és Mike párosa briliáns ötlet volt. Remélem az írónő tartogat még nekik közös kihívást. 

Mindamellett el kell mondanom, csodáltam Marion Brooksot. Leleményes elme volt. 

Azt hiszem, bátran kijelenthetem, Sienna Cole az elmék nagymestere. A történeteit a karakterek kidolgozottsága, a történet gondos felépítése teszi lehengerlővé, valamint az, hogy Sienna szó szerint játszik az olvasók elméjével és türelmével.

Ezt a könyvet minden pszichológiai thriller és krimi rajongónak ajánlom.