2020 május

2020 május Olvass Anne L. Greennel kihívás könyve Kathryn Wallace Vannak tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük 

⭐⭐⭐⭐⭐

Én ezt a könyvet abszolút 5 csillagra értékelem. Pontosan azt nyújtotta, amit a címe és a fülszövege sugallt: könnyed szórakozást. Garantált kikapcsolódás egy minden napokban elgyötört anyának. Volt, hogy könnyesre nevettem magam néhány jeleneten. (Főleg, mert olykor  magamat láttam külső szemmel)

Anyaként, úgy gondolom: a legjobb, amit beismerünk: nem vagyunk és nem is leszünk soha tökéletes anyák. Mások szemében legalábbis. Éppen ezért nincs is nagyobb bók számomra, mint amikor a gyerekem este azt suttogja a fülembe elalvás előtt: Te vagy a legjobb anyuka a világon. Ilyenkor tudom, bármin is mentem keresztül aznap, egy valami számít: lányom.

Kíváncsi lennék, kinek, melyik nő volt szimpatikusabb? A mindig szétcsúszott Gemma, aki elfelejt a gyerekeiért menni (mondjuk ezt nem tudnám elképzelni. Nincs fontosabb dolog számomra, mint a gyerekem), vagy Becky, akinek szintén nehéz sors jutott, hiszen nehezen talál állást, és
még a férje “Kedves Jon” sem kedves vele. Ne  segíti a feleségét a minden napi gondok megoldásában. Becky lányát ráadásul még bántják az új iskolába, ezért sok nehézség szakad a nyakába.
Ajánlom ezt a könyvet azoknak a nőknek, akik úgy érzik minden áldott nap megküzdenek az anyasággal. Sok élethelyzetben magukra és/vagy gyermekeikre ismernek majd. Ajánlom továbbá azoknak a nőknek is, akik csak kacérkodnak az anyaság gondolatával. Ebből a történetből meg tudhatják, mi vár rájuk. És persze ajánlom azoknak a nőknek is, akik úgy döntöttek, az ő életükből kimarad az anyaság.
A története végén egy valamiben voltam biztos. Az én anyás történetem teljesen másmilyen lenne. Végtelenül szerencsésnek tartom magam, hogy egy olyan csodálatos kislány anyukája lehetek, mint Zsófika.