2020 április

2020 április Olvass Anne L. Greennel kihívás könyve Ella Steel Féktelen hajsza

⭐⭐⭐⭐és fél csillag

Nagyon nehéz egy történetet értékelni, ha több részes a sztori, főleg, ha csak az első részt olvastad. Összességében tetszett a Féktelen hajsza. Nyomozás, izgalom, erotika. Imádom a nyomozós könyveket, ezért nagyon lelkesen vágtam bele. Kicsit több krimi szálra számítottam, talán ezért van a fél csillag mínusz, de Ella Steel könyve ettől még nem egy habos-babos szerelmi történet, sokkal inkább két megtört szív találkozása és újra épülése. 

Mira Wright a nyomozónő! 

Hasonlóan az én regényeim női karaktereihez, ő sem egy elesett, sebeit nyüszítve nyalogató nő. Tetszett, a vagánysága, bátorsága, és hogy az írónő nem csinált belőle áldozatot. Mégis időnként zavart az érzéketlensége, flegmasága, de leginkább a kollégáival szembeni tiszteletet hiányoltam. Sajnáltam őt, mert bezárkózott és ezért sokszor egy „beképzelt tyúk” képét mutatta. Ami vele történt, szörnyű. Ti mennyire tudtatok azonosulni a karakterével?

Akkor ejtsünk pár szót a másik karakterünkről is. Jay Davis!

Számomra ő egy igazi alfa. Őszintén megvallva Mirával nem is igazán bírt volna el egy gyengébb karakter. Ő volt a legszimpatikusabb szereplő. Sajnáltam, hogy az első részben nem derült fény arra a titkára, amit a legjobban vártam. Egy biztos. Sok nő vágyik egy ilyen erős, titokzatos, de érzőszívű férfira, mint Jay Davis.

Pár szóban a mellékszereplőkről spoiler nélkül! Akiket kiemelnék: Mark, Kelly, Evelyn és Lilly. Mira társát, szegény Markot sajnáltam, amin keresztül ment. Kellyvel kapcsolatban hiányérzetem volt, róla olvastam volna még. Mark húga, Evelyn viszont kifejezetten idegesített 🙂 Aki viszont felkeltette az érdeklődésemet és szórakoztatóbbá tette az olvasást, az Lilly. Imádtam. Tüneményes, cserfes, szeretnivaló. 

Nálam már a könyvespolcon a második rész a Végzetes hajsza. A Féktelen hajsza vége felcsigázott.

„Mindenki életében eljön egyszer valaki, akiért érdemes megváltoztatni pár szabályt, amit ráadásul senki sem ismer, csak te. Hidd el, észre sem fogja venni a társadalom, hogy ledöntöttél pár falat. A szíved viszont hálás lesz.”