2022 január

2022 január közös olvasmánya:  Budai Lotti – Akik poggyász nélkül utaznak


Mindenki élete tök-életlen, még akkor is, ha ezt nem valljuk be magunknak. Ez a könyv kicsit rólad is szól, ha hiszed, ha nem. Mindannyian cipeljük a kisebb-nagyobb poggyászokat, amelyek ahogy haladunk a korral egyre nehezebbek lesznek. Véleményem szerint mindenkinek szüksége lenne olyan időszakra, amikor megáll és befelé fordul, végiggondolja az életét, esetlegesen megválik a nehezebb csomagoktól.
Lottit már régóta ismerem és mint embert is nagyon szeretem. Életemnek volt olyan nehéz időszaka, amikor fogta a kezem és az ő szavai adtak nekem erőt, ezért pontosan tudtam, hogy ezt lélektani utazást KÖTELEZŐ elolvasnom.
Lotti történelmi regényeivel és az alapos kutatómunkával járó albumaival már kivívta olvasók elismerését, de le a kalappal előtte, mert az új oldalával sem okozott csalódást. Ám figyelmeztetnék mindenkit, hogy a történet könnyedsége mellett ez a könyv nem azoknak szól, akik a homokba dugják a fejüket. Azoknak ajánlom tiszta szívből, akik nyitottak és befogadóak a spirituális világ, a jóga, India és az önismeret irányában, és azoknak is, akik úgy érzik, megtorpantak az élet útjukon és nem tudják hogyan tovább, de szeretnének poggyász nélkül tovább utazni.
Fontosnak tartottam spoilerezés nélkül pár szót ejteni a főszereplőnkről is. (Itt le kell szögeznem, hogy Lotti a karaktereit alaposan kidolgozta.)
Laura, akinek az élete a társadalmi normáknak és a család elvárásainak eleget téve, szinte révbeért, ám amikor felbukkan a régi szerelme, Bence a közösségi oldalon, az élete fordulóponthoz ér, egészen Indiáig utazik, hogy rájöjjön mi is az, ami őt boldoggá tenné. Csak elkövet egy óriási hibát… magával viszi a legjobb barátnőjét, Nórát, aki pontosan olyan jellem, amilyenek elől menekül (de az is igaz, hogy pont az ilyen utazásokon jövünk rá, kik is az igaz barátaink és kik azok, akik feltételhez kötik a szeretet)
És hát a fiúk…
Ákos? Számomra egy tipikus férfi. Talán pont ezért tudott felidegesíteni. Miért érzik azt a pasik, ha egy nő egyszer már igent mondott nekik, akkor már minden oké, mert az egy életre szól? Bence? Ő a másik véglet. Laza, szabad elvű, gyökértelen…
Laura remélem valahol kettőjük jelleme között megtalálja a boldogságát. Ti olvastátok már a folytatást? Mit gondoltok Laura megtalálja az út végén azt, akit keres?