Fedezd fel te is a magyar Toszkánát!

 

Azt mondják Toszkána utánozhatatlan, de valóban az lenne? Biztosan sokan tudjátok, hogy a magyar Toszkánának is nevezik a a Balaton felvidéket és környékét, ahol garantáltan a szavatok is elakad a balatoni panorámától. Meglátásom szerint Olaszország ezen része valóban fenséges és egyedi, de az hogy nekünk is van egy olyan csodánk, mint a Káli-medence felbecsülhetetlen érték. 

 

Titokzatos várromok, mediterrán klíma, mesebeli dimbes-dombos táj, kanyargós utak, finom borokat rejtő borpincék övezik ezen a tájon az utunkat. Aki teheti, semmi esetre se hagyja ki a csodás élményeket, amelyek karnyújtásnyira vannak csupán a magyar tengertől. Az év minden évszakában gyönyörű, olyan hely, ahol az ember úgy érzi, az egész életét le tudná élni.

Varázslatos völgykatlan, amelynek a szelektől való elzártsága hihetetlen nyugalmat áraszt magából. A borvidéken hangulatos borospincékben várnak titeket őszinte vendégszeretet… és ha már ott jártok, akkor természetesen ne hagyjátok a bőven termő, hazai, napsütötte olaszrizlinget. Ha pedig az örök fiatalságot keresitek, érdemes ellátogatni Kékkútra is, ahol a forrásvíz messze földön híres.

Ha egyszer arra tévednétek, semmiképpen se menjetek el úgy, hogynem néztek be az Istvándy Birtokra, akikhez vendégként érkezel, de barátként fogsz oda visszatérni. Náluk tényleg mindent megtalálsz, ami a szem szájnak ingere, mert nemcsak a boraikkal fognak elkápráztatni benneteket, de a tányérotokon is igazi gasztronómiai élmények nyűgöznek majd le. Garantáltan titeket is „megfőznek” a varázslatos panorámában elfogyasztott ételeikkel, italaikkal. Habár ők a kéknyelűben hisznek, én a Bizsergés nevű borukba szerettem bele, amely Ottonel Muskotály és Sárgamuskotály házasításával készült. Egy barátom szavaival élve, nagyon egymásra találtunk ezzel a borral, ami számomra a nyári hőség egyik legvidámabb frissítő borává avanzsált. Ez a bor segít engem abban, hogy megteremtsem a lelki egyensúlyt, hogy ösztöneimre hallgatva kövessem a belső hangot a jó döntések meghozatalához.

Hálásan köszönöm az Istvándy birtoknak a vendégszeretetét, a beszélgetéseket és a meleg fogadtatást.

Ha kíváncsiak lettek rájuk, az alábbi linken bővebben is olvashattok róluk:

http://istvandy.hu/hu/home

Ha kíváncsi lettél és szívesen olvasnál egy igazi Toszkán történetet, jegyezd elő a hamarosan megjelenő Toszkána vére című könyvem: https://alomgyar.link/toszkana_vere_libri