2022 június

2022 június közös olvasmánya: Sienna Cole – Az ígéret szép szó


Számomra hatalmas élményt adott ez a könyv. Egy izgalmas történetre számítottam, ahogy már megszokhattuk Sienna Cole-tól, azonban ez a könyv túlszárnyalta azt, amit vártam.

Hol is kezdjem? Imádtam az elejétől a végéig a regényt. Minden nap csak egy órát volt időm olvasni. De minden alkalommal, mikor becsúktam a könyvet, alig vártam, hogy folytassam a nyomozást. Úgy éreztem, hogy én is részese vagyok Saunders és Mayberry közös nyomozásának.

Ami a leginkább megfogott a történetben az az, hogy sose tudtam, hogy ténylegesen kire gyanakodhatok. Gyakran előfordult olvasás közben, hogy gondolatban már elkönyveltem, hogy ki a tettes. Ám mindig kiderült egy újabb információ és borult az elméletem. De pont ezért tetszett annyira a könyv. Végig fent tartotta az érdeklődésemet, és az utolsó oldalakig rejtve maradt a tettes kiléte.

A legmeglepőbb karakter James Mayberry volt. Valahogy az ő árulása okozta számomra a legnagyobb meglepetést. Ugyanis a többiekkel kapcsolatban számítottam arra, hogy lesznek titkot, amik előbb utóbb kiderülnek. De Mayberry árulására nem.
A legizgalmasabb számomra az volt a történetben, hogy mi is apró információmorzsákból jöhettónk rá arra, hogy mi is történt valójában.

Ha másképp történt volna…
Érdekes gondolat. (Legalább is engem elgondolkodtatott.) Vajon hogyan alakult volna Missy sorsa, ha másképp cselekszik.
Hiszen, ha képes elengedni Nicholast és nem keresi fel, akár még boldog is lehetett volna. De egy biztos, a tragédia nem történt volna meg. Viszont akkor Daviddel se találkozott volna. Hiszen belé is csak azért “botlott”, mert Nicholashoz próbált közelebb kerülni.
De véleményem szerint Missy akkor se tudta volna elérni az álmait. Nicholasnak igaza volt és Karennek is a végén. Ha nagyon akarta volna, már rég lett volna lehetősége megvalósítani a céljait.

Nem szeretnék spoilerezni, de így nem árulom el, hogy ki a tettes. Viszont pont ez a személy nem szerepelt a lehetséges gyilkosjelöltek listámon.

Kedvenc idézetem:

Az emberek fejében él egy naiv kép arról, hogy a világ igazságos. A bűnösök megbűnhődnek, a jók pedig elnyerik méltó jutalmukat. De aki körül már megrepedt ez a gyermeki védőburok, és farkasszemet nézett a valósággal, az pontosan tudja, hogy az Úristen nem így válogat. És mit számít akkor, hogy az ember a játékszabályok szerint játszik-e, vagy sem? Egyáltalán ki fektette le ezeket a szabályokat? Ki mondja meg, mi jó és mi rossz? Ki a tisztességes és a tisztességtelen? Ha bármelyik pillanatban eljöhet érted a halál, akkor nem az marad csak, hogy a lehető legjobban megpróbáld kiélvezni az idődet, ami adatott?