2022 április

2022 április közös olvasmánya: Jana Aston – A vakrandi


Április a tavasz, az újjászületés hónapja. Ilyenkor pedig olyan jó érzés kicsit szerelembe esni. Pont ezért esett a választásom Jana Aston könyvére, A vakrandira. 

A regény pedig teljes mértékben azt adta számomra, amire vágytam. Könnyed, szórakoztató és humoros történet volt. Kiszakított a regény a hétköznapokból és kikapcsolt.

Korábban nem volt szerencsém az írónőtól olvasni, de ez a regény után biztos elolvasom a sorozat többi részét. Szerintem nagyon jó nyári olvasmányok lesznek. Pont olyan történetek, melyeket gyorsan el lehet olvasni egy-egy nyaralás alkalmával, vagy esténként.

Dráma ebben a regényben is volt. Ám szerencsére nem egy olyan problémával kerültek szembe a szereplők, melyeket fejezeteken keresztül próbáltak volna megoldani. Amit nagyon sajnáltam, hogy csak egy szemszögből olvashattam a történetet. 

Nagyon sokat nevettem olvasás közben. Szinte magam előtt láttam olvasás közben Audrey-t. 😀
Nagyon sok kedvenc részem volt. De, ha választani kellene, akkor a házi kedvenceikkel való közös részeket választanám.

A karakterek nagyon tetszettek. Audrey nagyon cuki volt. Bár olykor a bohókás viselkedése miatt jogosan gondolhattuk volna bolondnak. Viszont Warren nagyon titokzatos maradt számomra. Jobban örültem volna, ha a szexi, titokzatos kormányzó gondolataiba is beleolvashattam volna olykor. De így talán (legalább is számomra) kicsit kevés volt Warren. Alig tudtunk meg róla valamit, nem sokat adott hozzá a történetnek. Sajnos nem sikerült szerelembe esnem. De ez persze nem rontott az olvasás élményén. Hiszen a könnyed romantikus történetet, melyre vágytam, megkaptam az írónőtől.
Úgy érzem a két főszereplő nagyon jól passzolt egymáshoz. Kiegészítették egymást. Élmény volt része lenni annak, ahogy a kettejük kapcsolata elmélyül.
A főszereplők mellett a mellékszereplőket is nagyon jól megformálta az írónő. Remélem még lesz lehetőségem találkozni velük a további könyvekben. 

Kedvec idézeteim:

Mindenkinek el kell kezdenie valahol. Első lépések, első mondat, első csók. És mindannyian újrakezdjük. Bizonyos szempontból minden egyes nap egy új kezdet.

Arra emlékeztet, hogy néha a legrosszabb pillanatok vezethetnek olyan lehetőségekhez, amikre nem is gondoltál soha. És hogy az újrakezdés valami sokkal jobbhoz vezethet.